Contactpersonen
Utrechtse Heuvelrug
- 06 50 15 92 30 Kyra van Zandbergen
- 06 25 76 79 39 Sjoukje Swerts
- 06 27 37 30 51 Desiree van Veldhuizen
- 06 13 77 48 53 Elize Verheij
- 06 50 19 88 98 Miranda Sluijter
- 06 50 15 92 03 Ingrid de Kruijff
- 06 11 44 27 41 Rene Rous
- Wijk bij Duurstede
- 06 27 37 30 51 Desiree van Veldhuizen
- 06 53 92 40 07 Gerrie de Graaf
Wanneer je zelfstandig woont en een Wmo of Wlz beschikking hebt, dan kan je ondersteuning thuis van Abrona ontvangen.
- De gemeente waar je woont meldt jou aan bij Abrona
Je hebt bij de gemeente aangegeven dat je ondersteuning thuis nodig hebt, omdat je hulp nodig hebt bij zaken in je dagelijks leven. - De begeleiding neemt contact met jou op om kennis te maken
Begeleiding en jij hebben een kennismakingsafspraak. - Jij en je begeleider maken afspraken over de ondersteuning.
Bijvoorbeeld waar, wanneer en hoe vaak je ondersteuning nodig hebt. - Samen met je begeleider bespreek je bij welke zaken jij ondersteuning wenst te ontvangen.
Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van je administratie, het inplannen van je dagen en/of het zoeken van vrije tijdsbesteding of werk.
Onze ondersteuning
Ons team kan binnen alle leefgebieden ondersteuning bieden. Afhankelijk van de vraag, maken we samen een plan van aanpak. Onze benadering is laagdrempelig en toegankelijk. We zijn een creatief en enthousiast team, houden van complexe uitdagingen, ook wanneer de oplossing niet voor de hand ligt.
We werken samen met diverse ondersteunende partijen: dorps-teams, familie, vrijwilligers, psychiatrie, verslavingszorg, huisarts, thuiszorg, politie, etc. Tevens maken we gebruik van de kennis die de afdeling Behandeling & Expertise van Abrona bezit, en is er de mogelijkheid voor doorverwijzing.
Onze cliënt
De ambulante begeleiding van Abrona is voor een brede doelgroep inzetbaar. Onze expertise ligt bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking of het vermoeden hiervan. Dit vaak in combinatie met verslavingsproblematiek, psychosociale problematiek en (lichte) psychiatrische problematiek (OGGZ). In de meeste gevallen is er dus sprake van een dubbele, of een triple diagnose.
Onze visie op ondersteunen
Het aangaan van een betrokken en respectvolle ‘zorgrelatie’. Waarbij we gezamenlijk op zoek gaan naar de mogelijkheden (eigen kracht) om het gewenste resultaat te bereiken.
We zoeken aansluiting en maken gezamenlijk een ondersteuningsplan. In dit plan staat omschreven aan welke doelen gewerkt gaat worden om het beoogde resultaat te behalen (8-fasemodel).
Belangrijk in onze ondersteuning
- Wij kijken naar de persoon als geheel, met zijn mogelijkheden, passie, talenten, verleden, toekomst en woon/leef omgeving.
- Het in stand houden en/of vergroten van de zelfstandigheid binnen het sociale leven, wonen, werken en deelname aan de samenleving.
- Zoeken naar een goede daginvulling/structuur.
- Versterken van het sociaal netwerk: met zo min mogelijk middelen het maximale proberen te bereiken.
- Samenwerken met diverse instanties en organisaties vanuit het principe; niet ‘verwijzen naar’ maar ‘samenwerken met’.
- Het ondersteunen van, of het in contact brengen met vrijwilligers.
U kunt contact met ons opnemen voor overleg, advies of aanmelding.
Methodisch werken
De ambulante teams van Abrona werken met LifeWise. LifeWise - ontwikkeld door Middin en Cordaan - is het methodisch kader voor de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid en bijkomende problematiek. Het bestaat uit 4 pijlers en 16 handvatten, die begeleiders houvast bieden in de dagelijkse praktijk.
De persoonlijke ondersteuning van Team Utrechse Heuvelrug&Wijk bij Duurstede is er voor iedereen die in Overberg, Amerongen, Leersum, Maarn, Doorn, Driebergen, Maarsbergen, Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek woont.
Vragen?
Als je vragen hebt kun je bellen of mailen naar:
Telefoonnummer: 088 - 201 99 11 (receptie)
E-mail: WbD [at] abrona.nl
-