Wanneer je zelfstandig woont en een Wmo- of Wlz-beschikking hebt, dan kan je ambulante ondersteuning van Abrona ontvangen. We helpen je thuis en in de buurt om zo zelfstandig mogelijk te leven. Jij bepaalt daarbij zelf wat je nodig hebt. Dat kan variëren van ondersteuning bij het vinden van werk of het onderhouden van sociale contacten tot intensieve ondersteuning.
Abrona werkt ook samen met organisaties in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Lees meer bij ‘De juiste ondersteuning door samen te werken’ onderaan deze pagina.
Bemoeizorg
Soms is hulp niet altijd iets waar mensen zelf om vragen, maar wellicht wel dringend nodig hebben. In deze situaties kan bemoeizorg een cruciale rol spelen. Ons ambulante team staat klaar om ondersteuning te bieden wanneer het initiatief niet van de persoon zelf komt.
Er zijn talloze redenen waarom iemand mogelijk niet om hulp durft te vragen of deze niet kan accepteren, maar dat betekent niet dat er geen behoefte is aan ondersteuning. Door een relatie op te bouwen, streven we naar het herstel van vertrouwen in de begeleiding. Dit vertrouwen is vaak de eerste stap richting positieve verandering en herstel.
Teams die ambulante begeleiding bieden in de provincie Utrecht:
- Team Utrecht Lekstroom
(Gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein, Vijfheerenlanden en IJsselstein) - Team Utrecht
(Gemeente Utrecht) - Team Utrecht-West
(Gemeente Woerden, De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren) - Team Eemland
(Gemeenten Amersfoort (incl. Hoogland en Hooglanderveen), Baarn, Bunschoten/Spakenburg, Leusden (incl. Achterveld en Stoutenburg), Soest (incl. Soesterberg) en Woudenberg) - Team Utrechtse Heuvelrug & Wijk bij Duurstede
(Gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede) - Team Veenendaal
(Gemeenten Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Barneveld) - Team Zeist en omstreken
(Gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Zeist)
De juiste ondersteuning door samen te werken
Abrona werkt samen met andere organisaties in zorg en welzijn en de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Medewerkers van verschillende organisaties werken als collega’s in één team, in één plaats of gebied. Ondersteuners en begeleiders die allemaal hun eigen specialisme hebben. Iedere ondersteuner of hulpverlener doet wat hij of zij het beste kan. Zij leren van elkaar en kunnen daardoor betere ondersteuning bieden aan mensen die dat nodig hebben. De ondersteuning is persoonlijk, dichtbij en afgestemd op ieders individuele behoefte. Mensen met een verstandelijke beperking, psychische klachten of een maatschappelijk probleem krijgen zo sneller, betere ondersteuning.
Voorbeelden van samenwerkingen
Gebiedsteams ggz in provincie Utrecht
VakwerkT – Wijk bij Duurstede
Lees meer
Methodisch werken
De ambulante teams van Abrona werken met LifeWise. LifeWise - ontwikkeld door Middin en Cordaan - is het methodisch kader voor de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid en bijkomende problematiek. Het bestaat uit 4 pijlers en 16 handvatten, die begeleiders houvast bieden in de dagelijkse praktijk.