Overname Kunst & Koffie door Stiching Medemakers

Vanaf 1 juni jl. is dagbestedingslocatie Kunst & Koffie (Kockengen) overgenomen door Stichting Medemakers. Begeleider Sanne van der Louw speelde al langer met het idee om zelfstandig een dagbesteding op te zetten en greep haar kans! Haar wens: het creëren van een werkplek waar iedereen zichzelf kan zijn. 

Stichting Medemakers is nu onderaannemer van Abrona. Dat betekent dat mensen die daar een leer-werktraject vanuit Abrona willen volgen er gewoon terecht kunnen als dat passend is. Toen de mogelijkheid zich voordeed om zelf een doorstart te maken op deze plek, was voor Sanne de keuze snel gemaakt. Na een jaar van voorbereidingen is het nu zover; Sanne gaat als ondernemer verder met deze mooie locatie. 

Vrijdag 31 mei was er een symbolische sleuteloverdracht om de prachtige jaren van Abrona in het historische kerkje in het centrum van Kockengen. In een gezamenlijk moment werd de overdracht gevierd en de bakkers van de BraZZerie hadden een taart in de vorm van een sleutel gemaakt. Aan het einde van de dag haalden de assistent medewerkers met veel enthousiasme de Abrona bestickering van de voordeur om plaats te maken voor de nieuwe naam “Medemakers” die inmiddels vanaf zaterdag 1 juni op de voordeur prijkt.

Medemakers

“Zonder onze medemakers geen kopje koffie, maar zonder gasten geen reden om koffie te zetten. Samen zijn we Medemakers.” – Sanne

Tijdens één van van de  koffiemomenten tijdens een werkdag ontstond er een gesprek over hoe iedereen aangesproken wil worden op de werkvloer. Tijdens dit gesprek ontstond per ongeluk de verspreking ‘medemakers’. Dit bleek niet alleen de nieuwe naam, maar ook de basis voor de visie van Stichting Medemakers

Sanne van der Louw en Eric Tonn

Van Kunst & Koffie naar Medemakers