Kwaliteitsbeeld 2023 | terugblik, reflectie en toekomstbeeld

Kwaliteit is een belangrijk onderwerp bij Abrona. We werken hier iedere dag hard aan en we zijn trots op de resultaten van ons werk. Ook het afgelopen jaar hebben we niet stilgezeten. Met trots presenteren wij ons Kwaliteitsbeeld 2023. In dit Kwaliteitsbeeld geven we een kijkje achter de schermen bij Abrona. We blikken terug op 2023, wat ging er goed en wat kan beter, en we kijken vooruit naar 2024. Ook staan er mooie verhalen in van cliënten die hun ervaringen met ons delen.

Er zijn twee versies van het Kwaliteitsbeeld 2023:

Meer informatie over kwaliteit bij Abrona vind je op deze pagina

Kwaliteitskompas

De gehandicaptensector stelde in 2017 een kwaliteitskader op om samen elke dag te werken aan kwaliteit en de verbetering van kwaliteit. Sinds 2023 zijn we gaan werken met het Kwaliteitskompas (voorheen kwaliteitskader). Het Kwaliteitskompas is gemaakt voor organisaties die zorg en ondersteuning geven aan mensen met een beperking. Meer informatie over het kwaliteitskompas lees je hier. Op basis van de dialoog met de cliënt, de cliëntervaringen en teamreflecties brengen we jaarlijks kwaliteit in beeld met een Kwaliteitsbeeld.

Hoewel de naam is veranderd, blijven de ideeën van het Kwaliteitskompas hetzelfde als in het oorspronkelijke plan. Het gaat nog steeds om het streven naar een goed leven en de regie van het individu over zijn eigen leven. Intern laat het Kwaliteitsbeeld zien hoe goed de zorg en ondersteuning zijn. Extern is het Kwaliteitsbeeld belangrijk voor de Raad van Toezicht, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, en het zorgkantoor.

In ons Kwaliteitsbeeld lees je:

  • onze terugblik op 2023. Wat gaat er goed, wat kan beter en waar gaan we aan werken.
  • onze reflectie op de kwaliteit van zorg.
  • en de aandachtspunten voor 2024;

De teams reflecteren op hun eigen rol en functioneren als  professionals, zowel individueel als in teamverband, om te bepalen wat ze nodig hebben om hun taken goed uit te voeren. De resultaten van deze reflecties vormen samen met  andere kwaliteit gerelateerde onderwerpen en cijfers de basis voor het beeld van de kwaliteit van zorg en ondersteuning binnen Abrona.