Wanneer je zelfstandig woont en een Wmo of Wlz beschikking hebt, dan kan je ondersteuning thuis van Abrona ontvangen in De Meern, Haarzuilen, Vleuten, Leidsche Rijn, Zuilen, Ondiep, Overvecht, Oog in Al, Kanaleneiland, Hooggraven, Lunetten en binnenstad Utrecht.
- De gemeente waar je woont meldt jou aan bij Abrona
Je hebt bij de gemeente aangegeven dat je ondersteuning thuis nodig hebt, omdat je hulp nodig hebt bij zaken in je dagelijks leven. - De begeleiding neemt contact met jou op om kennis te maken
Begeleiding en jij hebben een kennismakingsafspraak. - Jij en je begeleider maken afspraken over de ondersteuning.
Bijvoorbeeld waar, wanneer en hoe vaak je ondersteuning nodig hebt. - Samen met je begeleider bespreek je bij welke zaken jij ondersteuning wenst te ontvangen.
Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van je administratie, het inplannen van je dagen en/of het zoeken van vrije tijdsbesteding of werk.
Wij bieden begeleiding aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Wanneer je in de gemeente Utrecht zelfstandig woont en je een WMO-indicatie van de gemeente hebt of een WLZ-indicatie, kan je gebruik maken van deze ondersteuning. Ook wanneer je een beschermd thuis indicatie hebt is er ondersteuning vanuit ons ambulante team mogelijk.
Abrona ambulant ondersteunt volwassenen (vanaf 18) met een lichtverstandelijke beperking en biedt langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning: “Met elkaar, voor elkaar”. Onze expertise ligt bij cliënten met een LVB of het vermoeden hiervan. Dit kan ook in combinatie zijn met verslavingsproblematiek, psychosociale problematiek en psychiatrische problematiek.
De begeleiders van Abrona vinden het belangrijk dat de begeleiding die wij bieden aansluit bij de hulpvraag van mensen. We ondersteunen bij zaken waar hulp bij nodig is en blijven deze hulpvraag met elkaar bespreken. We kijken naar waar jouw talenten liggen, zodat wij deze goed kunnen inzetten.
We zijn er ook voor om met elkaar te praten over wat iemand bezighoudt en te ondersteunen in gesprekken met anderen, zoals familie, huisartsen en andere specialisten. Hulp uit eigen omgeving is erg fijn, maar het kan ook lastig zijn om hier hulp aan te vragen.
Een hulpvraag is niet altijd makkelijk op te lossen. We blijven onvoorwaardelijk naast de mensen staan en blijven met elkaar naar een passende oplossing zoeken.
Methodisch werken
De ambulante teams van Abrona werken met LifeWise. LifeWise - ontwikkeld door Middin en Cordaan - is het methodisch kader voor de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid en bijkomende problematiek. Het bestaat uit 4 pijlers en 16 handvatten, die begeleiders houvast bieden in de dagelijkse praktijk.