Samenwerkingsovereenkomst: Abrona, Nabijwonen en Kwintes

De bestuurders van wooncorporatie Nabijwonen en zorgorganisaties Abrona en Kwintes onderstrepen het belang van een inclusieve woonomgeving waarin wonen, zorg en welzijn verbonden zijn in de wijk. Zij ondertekenden dinsdag 23 juli jl. de samenwerkingsovereenkomst Eikenstein: een nieuwe, inclusieve woonbuurt waarin mens en natuur samenkomen. Deze unieke woonomgeving, gevestigd in de monumentale voormalige jeugdgevangenis, staat in het teken van gastvrijheid en ontmoeting. Hier wordt een gemeenschap gecreëerd die ruimte biedt aan ecologische, sociale, en economische duurzaamheid.

Een divers woonaanbod voor iedereen

In Eikenstein worden meer dan 200 woningen gerealiseerd voor verschillende doelgroepen. Het monumentale hoofdgebouw herbergt 20 appartementen voor mensen met een lichte zorgvraag die zelfstandig willen wonen. Hiervan worden er 10 begeleid door Abrona en de andere 10 door Kwintes. Daarnaast biedt Abrona onderdak aan 15 bewoners die 24-uurszorg nodig hebben.

Eikenstein is niet alleen een woonplek, maar ook een omgeving waar mensen met een lichte zorgvraag zich kunnen ontwikkelen. En waar zij gestimuleerd worden om de volgende stap te zetten naar meer eigen regie en meer zelfstandigheid.

Een groene gemeenschap

De woningen zijn gesitueerd rondom een prachtig groen park dat fungeert als de centrale ontmoetingsruimte van de wijk. De gemeenschappelijke voorzieningen, zoals de tuinkamer in het monument, een kas, buurtschuur, speelvoorzieningen, en een bloemen- of kruidentuin, maken van Eikenstein een plek waar bewoners en de buurt elkaar kunnen ontmoeten.

  • Camiel Schuurmans (Nabijwonen): "We hebben er lang op gewacht, maar ik ben er trots op dat we dit samen hebben kunnen realiseren."
  • Toke Piket (Abrona): "Eikenstein is een mooi voorbeeld van een woon,- en leefomgeving. Waar ruimte is voor groei en ontwikkeling van cliënten, waar cliënten midden in de samenleving een fijne woonplek vinden en waar ondersteuning van hen dichtbij mogelijk is."
  • Ineke van Hooff (Kwintes): "Met Eikenstein hopen we een gemeenschap te creëren in een wijk waar iedereen welkom is.

Meer informatie over Eikenstein.

  • Samenwerkingsovereenkomst Abrona, Kwintes en Nabijwonen