Met Abrona op (zorg)safari!

De afgelopen periode hebben diverse collega’s door een heuse zorgsafari ontdekt hoe er bij andere Abrona-locaties wordt gewerkt. Het doel? Meer inzicht krijgen in elkaars talenten en expertises, de verbinding met elkaar aan te gaan, elkaar te stimuleren en te leren. Gerina is ook op zorgsafari geweest, je leest hieronder haar verhaal.

Wie ben je?
Ik ben Gerina Kamphorst, 31 jaar en werk sinds 2016 bij Abrona. Ik heb 6 jaar op de Zonnelaan als persoonlijk begeleider gewerkt. Nu werk ik als persoonlijk ondersteuner op De Kosmos, het activiteitencentrum van Abrona op Huis ter Heide.

Waarom wilde je graag deelnemen aan de zorgsafari?
Sinds augustus werk ik op De Kosmos en ik vind het ontzettend leuk. Ik heb veel ideeën over hoe we dingen anders, misschien zelfs beter, kunnen aanpakken. Toen ik de oproep voor de zorgsafari zag, heb ik me direct aangemeld. Mijn doel was om een kijkje te nemen op De Valkenier en te zien hoe zij daar de dag invulling regelen. Aangezien wij vergelijkbare groepen hebben op De Kosmos, dacht ik dat ik veel zou kunnen leren van mijn collega's en hoe zij bepaalde zaken aanpakken.

Tijdens mijn bezoek aan De Valkenier heb ik veel interessante dingen gezien en inspirerende gesprekken gevoerd met collega's. Ik was vooral geïnteresseerd in de werkwijze op de belevingsgerichte groepen, hoe doen ze het daar rond de eetmomenten bijvoorbeeld. Daar heb ik veel ideeën opgedaan en het heeft me ook bevestigd dat we op De Kosmos al op de goede weg zijn. Daarnaast heb ik bijvoorbeeld ook gesproken over de samenwerking met externe partijen, hoe ze dat op De Valkenier aanpakken.

Hoe vond je het?
Het was een waardevolle ervaring waarin ik niet alleen nieuwe inzichten heb gekregen, maar ook mijn eigen ideeën kon delen en bespreken met collega’s. Heel veel ideeën die ik in mijn hoofd had, werden daar al gedaan. Het was misschien al wel 6 jaar geleden dat ik op De Valkenier geweest was. Doordat De Valkenier in een andere regio zit hebben we eigenlijk niet veel contact met elkaar. Maar nu is wel het lijntje gelegd. Doordat ik mensen nu ontmoet heb, pak je ook weer makkelijker de telefoon om even iets te overleggen. Ik vond het heel erg leuk en leerzaam en zou het iedereen aanraden “ga eens bij elkaar kijken”.

Lijkt het jou ook leuk om bij de Valkenier aan de slag te gaan? Bekijk dan hier de openstaande vacatures van deze locatie.