Camille: Mijn zorgsafari bij de Kosmos

Op woensdag 5 juni was het dan zover! Ik mocht op Zorgsafari!!Zorgsafari - Kosmos

Een leuke manier om meer over Abrona te weten te komen. Zeker omdat ik nog maar drie maanden bij Abrona werk en relatief nieuw ben in de zorgwereld. En over wereld gesproken, weten jullie dat het Griekse woord hiervoor Kosmos is? Des te leuker dat mijn Zorgsafari op de Kosmos was! En dat is heel wat anders dan de werkzaamheden bij de Zorgadministratie… die ik overigens helemaal leuk vind!

Om half negen was er de start van de dag met alle begeleiders, met de inspirerende aanvoerster Karen Rijntjes. Mijn ochtend bestond uit drie delen:

Allereerst ben ik op het Klusteam geweest, met de betrokken en kundige begeleiders Jamie en Karin. Zij hebben mij van alles laten zien en uitgelegd, en tegelijkertijd hebben zij voor de aanwezige cliënten gezorgd. Erg mooi hoe de cliënten bezig zijn en zichzelf kunnen zijn en met alle aandacht begeleid worden. Zelf heb ik ook contact gehad met hen en dat was heel leuk en ook bijzonder.

Heel fijn om gedurende ca. anderhalf uur de sfeer daar te proeven. Ik heb kennisgemaakt met Telat, Wilfried, Frans, Cor, Kersja, Anita en Karel. Wat ik heel knap vind van de begeleiders, is dat ze continu in de gaten hebben wie wat nodig heeft en dat met alle liefde doen. Maar daarbij ook sturing geven, want anders loopt het natuurlijk uit de hand :-).

Kosmos - zorgsafariDaarna heb ik de activiteiten bij het Inpakhuis leren kennen met de uitleg van Rosine en ook van cliënt Casper, die flink bezig was met de loopklossen voor een school. Hij was er heel trots op! Ook de verwerking van brandweerslangen tot nieuwe gebruiksobjecten (portemonnee, etui, ...) vond ik een goed staaltje innovativiteit en duurzaamheid.

Tot slot wilde ik ook wel heel graag zelf nog de handen uit de mouwen steken, en daar was gelukkig ook gelegenheid voor, en behoefte aan! Win-win zeg ik dan! Met Karen, Carol en cliënt Derrick hebben we nog een goed half uur EHBO dozen voor Defensie ingepakt. Heel mooi hoe dat proces was gestructureerd! En leuk om wat bij te kunnen dragen.

Ik vond het een grote verrijking voor mijn kijk op -en begrip van- wat er allemaal bij Abrona gebeurt in het ‘primaire proces’ - zoals ik dat noem. En ik ben trots dat ik er vanuit mijn ondersteunende functie indirect aan bij mag dragen.

Tot slot grote complimenten voor Karen Rijntjes aangezien zij zowel e.e.a. regelt en coördineert, alsook helpt bij de uitvoering waar nodig, en dan ook nog eens zelf opdrachten binnenhaalt waardoor de cliënten weer een leuke en nuttige dag kunnen hebben.

Abrona, bedankt voor de kans om aan deze Zorgsafari mee te doen!