Avontuurlijke en leerzame reis naar Normandië: een onvergetelijke ervaring

Op de camping in NormandiëSinds 2016 organiseert Boerderij Sterrenberg survivaltrips voor assistent-medewerkers. Deze trips vergroten de leefwereld van cliënten en versterken hun zelfbeeld. Dit jaar besloten ze, vanwege de interesse in WO2 en militaire geschiedenis, naar Normandië te gaan. Dit uitje is naast een bijdrage van deelnemers mede mogelijk gemaakt met hulp van Vrienden van Abrona. De Vrienden van Abrona steunt dit soort initiatieven al sinds 2016. Dankzij hun steun is het gelukt om in juni samen naar Normandië te gaan!

Maandag 17 juni was het zover, met een groep van twaalf personen vertrokken ze naar Normandië. Tijdens uitjes en reisjes met cliëntenArromanches staat ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het ervaren van het gewone leven centraal. Het is heel bijzonder om de deelnemers nieuwe dingen te laten ervaren en  samen herinneringen te maken.

Na een lange rit van 700 km arriveerden de groep rond 17:00 uur op een boerencamping in Mandeville en Bessin. De dag eindigde met een diner bij McDonald's in Bayeux en gezamenlijke boodschappen.

Derk met stokbroodDinsdag 18 juni begon met een heerlijk Frans ontbijt gevolgd door een bezoek aan Saint Mere Eglise, bekend van de luchtlandingen tijdens D-Day. De groep verkende Utah Beach en bezocht het Higgins Boat monument, met een afsluitende BBQ en kampvuur in de avond.

Woensdag 19 juni stond in het teken van indrukwekkende historische plekken, waaronder de Duitse begraafplaats, Point Du Hoc, Omaha Beach, en de Amerikaanse begraafplaats. De dag eindigde met een gezellige BBQ.

Donderdag 20 juni bezochten ze de batterij van Longues-Sur-Mer en Arromanches, waar nog stukken van kunstmatige havens te zien zijn.Uiteten met de groep In de middag verkende de groep het middeleeuwse stadje Bayeux, waar ze souvenirs kochten. De laatste avond gingen ze uit eten. Een Nederlands stel was zo gecharmeerd van het gezelschap dat ze hen op desserts trakteerden. Dat was een bijzondere ervaring!

De reis eindigde op vrijdag 21 juni met een vroege terugreis na een laatste kampvuur en groepsfoto. Ondanks het kwijtraken van elkaar onderweg, kwam iedereen veilig aan op de boerderij. Deze reis vol avontuur, geschiedenis en mooie momenten was een groot succes. De groep kijkt uit naar hun volgende avontuur!

Assistent-medewerker Patrick Hogenes trots: "Wij kunnen dit gewoon, met elkaar naar Normandië!”

GroepsfotoIn de stad BayeuxBij tank