Jij mag zijn wie je bent en wij helpen jou groeien. Je thuis voelen. Dat is belangrijk. Het gaat om jouw behoeften en wat je nodig hebt. We praten daarover met jou en de mensen die belangrijk voor jou zijn. Samen kijken we welke hulp en ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij je goed voelt.
Onze begeleiders ondersteunen jou dagelijks. Dat doen ze wanneer je dat nodig hebt. In dit team zit ook jouw persoonlijk begeleider. Samen kijken we naar wat je zelf wilt, wat je kan en wat je wilt leren. De begeleiders helpen en ondersteunen je bij wonen, werken en je vrije tijd.
Persoonlijk begeleider Je persoonlijk begeleider of ondersteuner helpt je en ondersteunt je waar dat nodig is. Bij wonen, werken en je vrije tijd. Samen kijken jullie naar jouw ontwikkeling. Elke week spreken jullie elkaar. Dan kun je alles bespreken wat je wilt. Je kunt ook met andere begeleiders praten over wat jij belangrijk vindt. Je persoonlijk begeleider is het belangrijkste aanspreekpunt voor jou en voor je ouders of vertegenwoordigers.
Ondersteuningsplan Samen met je persoonlijk begeleider maak je een ondersteuningsplan. In dit plan staat hoe jij je wilt ontwikkelen, waar je hulp bij wilt en wat je wilt leren. Ook staat erin wat je wilt doen voor werk en welke activiteiten je wilt doen. Jullie praten over veel dingen. Zoals wonen, gezondheid, en vrienden. Hoe gaat het? Wat gaat goed? Wat wil je nog leren? Jij bepaalt hoe jouw leven eruitziet. Je begeleider en het team helpen je daarbij.
In contact met je familie en netwerk
Jouw eigen netwerk speelt een belangrijke rol je leven. We vinden het belangrijk om met de mensen die belangrijk voor je zijn in contact te zijn. Samen met jou, je familie, vrienden en kennissen blijven we in gesprek over hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. Zodat jij het het gewone leven kunt ervaren.
Jij mag beslissen over wat je wel of niet wilt vertellen. We spreken altijd van te voren met jou af wat we met je familie en netwerk mogen bespreken.
Samen even wandelen of een spelletje doen
Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor jou en Abrona. Vrijwilligers zijn mensen die in hun vrije tijd komen helpen. Ze geven extra aandacht door bijvoorbeeld een kop koffie met je drinken, te wandelen of een boodschap te doen. Het is fijn dat vrijwilligers de tijd vrij maken om iets leuks te doen met jou. Of om te helpen.
Bij Abrona werken mensen met veel kennis over behandelingen. Dit zijn bijvoorbeeld gedragsdeskundigen, fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten. Deze behandelaren geven altijd een behandeling die bij jou past. Zo helpen we jou verder.
Onze behandelaren hebben veel ervaring met mensen met een verstandelijke beperking. Samen met jou kijken we wat de beste manier is om je te helpen.
De geestelijk verzorgers van Abrona zijn er voor jou, voor je ouders/verzorgers en voor de begeleiders bij Abrona. Ze zijn er om te luisteren, mee te denken, te delen, verder te kijken dan naar wat direct zichtbaar is en te ontmoeten.
Soms lijkt het zo duidelijk wat iemand vraagt en soms juist niet. Wie weet heb je nog andere vragen. Dan helpt het om met wat meer afstand te kijken. Een geestelijk verzorger kan hierbij helpen.
De geestelijk verzorgers bieden:
kringgesprekken over thema’s in het leven zoals ‘Wat betekent familie voor je?’ Waar droom je van?
kerkvieringen
kringvieringen
individuele ontmoetingen met cliënten
begeleiding en ondersteuning teams bij ethische vragen
José de Groot | 06 20 82 10 11 Caroline Bezemer | 06 52 57 21 19
Meedoen en beleven
Wij ondersteunen jou bij jouw werk of andere activiteiten. Samen met jou onderzoeken we wat je wilt en kan. We kijken goed wat bij jou past. Werk jij bij Abrona of doe je mee aan activiteiten? Dan krijg jij ondersteuning hierbij.
Bij Abrona werken participatiecoaches. Een participatiecoach geeft antwoord op jouw vragen en helpt je verder met werken, leren en activiteiten. Samen met de participatiecoach ontdek je wat jij graag wilt, wat voor jou belangrijk is en wat jij leuk vindt.
Weet je niet wat je moet doen? Probeer er dan met iemand die je vertrouwt over te praten. Je familie, een begeleider of iemand anders bij wie je je goed voelt. Je hoeft het nooit alleen op te lossen. Vind je het moeilijk om erover te praten, dan kun je ook een brief schrijven of een appje sturen.
Als je niet weet met wie je erover kunt praten, dan kun je ook terecht bij de cliëntvertrouwenspersoon. Zij luistert naar je, geeft advies en helpt je met het oplossen van je probleem of klacht. Haar naam is Carla Luttik en je kunt haar bellen, mailen of schrijven.
Carla Luttik
LSR Australiëlaan 11 A (3e etage) | 3526 AB Utrecht
Jij bent uniek en hebt jouw eigen behoeften, mogelijkheden en grenzen. Iedereen heeft recht om het gewone leven te ervaren. Jij dus ook. We ondersteunen en begeleiden daarbij. Vanuit een veilige vertrouwde omgeving. Met mensen die je vertrouwt en die er voor je zijn.
Wat wij doen voor jou
Wij zijn er altijd voor jou, praten met je en proberen te begrijpen wat je echt wilt. We luisteren goed. Je krijgt de ruimte om te ontdekken wat je leuk vindt en wat je wilt leren. Samen kijken we naar wat mogelijk is en welke begeleiding en ondersteuning nodig is.
Erbij horen en bijdragen
Iedereen wil ergens bij horen en iets doen dat ertoe doet. Je wilt gewaardeerd worden. Dat vinden wij ook belangrijk. Ook dat je van betekenis bent voor een ander. We geven je altijd onze steun en helpen je zodat je mee kunt doen op een manier die bij jou past.
Manier van ondersteunen
We geven jou de ruimte om je eigen keuzes te maken. Daar ondersteunen wij jou bij. De ondersteuning bij Abrona heet Triple-C. Triple C gaat over wat jij nodig hebt. Dat noemen wij jouw behoeften.
Wat vind jij belangrijk en hoe ervaar je de ondersteuning van Abrona? We vragen dit regelmatig met het onderzoek ‘Dit vind ik ervan!’.
‘Dit vind ik ervan!’
Goede zorg begint met een gesprek tussen jou en je begeleider. ‘Dit vind ik ervan!’ helpt bij dit gesprek. Het is een manier die jou en je begeleider helpt om elk jaar samen te praten. Jij vertelt wat voor jou belangrijk is en hoe de zorg daarbij past. Je begeleider luistert en helpt je hierbij. Samen kijken jullie hoe de zorg beter kan aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Dit gesprek doen we elk jaar en gebruiken we om je ondersteuningsplan te evalueren.