De diëtisten van Abrona helpen je graag bij gezond eten. Je krijgt altijd een advies dat speciaal voor jou is gemaakt. De diëtist kan je ook tips geven over boodschappen doen of hoe je een gezonde maaltijd kookt.
Diëtetiek betekent ‘voedingsleer’. De diëtisten van Abrona geven je dus advies over wat gezonde voeding is. Je weet vast al wel dat je veel groente en fruit moet eten. Of volkorenbrood in plaats van witbrood. En niet te veel vet en suiker. Maar hoe kies je gezonde producten in de supermarkt? Hoe maak je zelf een lekkere én gezonde maaltijd? En hoe kun je op een gezonde manier afvallen? De diëtist helpt je met al deze vragen.
Onze diëtisten kunnen je ook helpen als je te weinig eet of een allergie hebt. Misschien heb je een syndroom, stofwisselingsziekte, autisme of ADHD. Of je hebt een andere aandoening zoals epilepsie of diabetes. Dit heeft invloed op wat je eet en drinkt. De diëtist kijkt samen met jou wat voor jou gezond is.
Sommige mensen met een verstandelijke beperking verslikken zich vaker. In dat geval geeft de diëtist samen met de logopedist advies om ervoor te zorgen dat eten en drinken veilig verloopt.
De diëtisten van Abrona helpen je om gezond te eten. Dit heeft vaak veel voordelen. Mensen voelen zich fitter, vallen af, hebben een lager cholesterol, minder maagklachten, of kunnen weer veilig eten en drinken.
De diëtisten van Abrona helpen volwassenen met een verstandelijke beperking die hulp willen bij gezond eten of een dieet. Ook als je problemen hebt met slikken of eten, kun je bij ons terecht.
Hoe werkt het?
De diëtist werkt in drie stappen:
Stap 1
De diëtist praat eerst met jou en de mensen om je heen, zoals je ouders, verzorgers of begeleiders. Er wordt gekeken hoe je leeft, wat je normaal eet, en hoe je gewicht is. Soms neemt de diëtist ook contact op met je huisarts.
Stap 2
Daarna maken jij en de diëtist samen een voedingsadvies. Dit is een dieet dat past bij wat jij nodig hebt én lekker vindt. De diëtist kijkt ook naar de tijden waarop je eet. Het advies kan tekst bevatten, maar als je het fijn vindt, gebruiken we ook plaatjes, foto’s of pictogrammen.
Stap 3
De diëtist blijft je daarna ondersteunen. Er zijn regelmatig gesprekken om te kijken hoe het gaat. Misschien heb je ook hulp nodig bij boodschappen doen of koken. Ook daarbij kan de diëtist je helpen.