Ga naar de inhoud

Ambulant team Utrecht

Bij team Utrecht woon je zelfstandig en krijg je ambulante begeleiding. Dat betekent dat een begeleider bij je thuis komt of naar een plek bij jou in de buurt om je te helpen. We helpen je om zo zelf zelfstandig mogelijk te leven. Jij bepaalt zelf of met jouw netwerk wat je nodig hebt.

Onderwerpen op deze pagina

Teamomschrijving en locaties

Team Utrecht bestaat uit ongeveer 15 persoonlijk ondersteuners.

Samen kijken we naar jouw hulpvraag en hoe wij je kunnen ondersteunen. Daarbij helpen we je bij het vinden en inzetten van jouw kwaliteiten. Jij geeft aan wanneer en waar je begeleiding wilt ontvangen.

De ambulant begeleiders van Team Utrecht werken in:

Begeleiding en ondersteuning

Je krijgt begeleiding en ondersteuning bij praktische zaken. Ook helpen we je met het ontmoeten van nieuwe mensen zodat je netwerk groter wordt. Verder ondersteunen we je bij de administratie en financiën, organisatie en planning en je daginvulling. Ook kun je je verhaal bij ons kwijt. Wij luisteren en denken met je mee.

Ontmoetingsplekken

Samen naast elkaar

De Arm, Samen naast elkaar, Verlengde Hoogravenseweg 63 Utrecht Dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 15.30 uur.

Laagdrempelige inloop met een kopje koffie/thee met iets lekkers. Een potje sjoelen of een spelletje doen. Met elkaar soep maken of een andere activiteit. Of bijpraten met de buurt genoten.

Inloop Ghanadreef

Ghanadreef 2A Utrecht, elke dinsdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Laagdrempelige inloop met een kopje koffie/thee met iets lekkers. Een potje sjoelen of een spelletje doen. Met elkaar soep maken of een andere activiteit. Of bijpraten met de buurt genoten.

Aanmelden & contact met het team

Direct aanmelden

Lees meer over het aanmelden voor ambulante begeleiding hier.

Contact met het team

Samenwerkingen

Abrona werkt samen met andere zorgorganisaties en de geestelijke gezondheidszorg (ggz)

Medewerkers van verschillende organisaties werken samen al er meerdere organisaties betrokken zijn bij jouw begeleiding.

Iedere begeleider heeft zijn eigen specialisme

Dit betekent dat elke begeleider doet waar die goed in is. We werken en samen en leren van elkaar. Zo kunnen we betere ondersteuning bieden.

De ondersteuning is persoonlijk en dichtbij

We stemmen de ondersteuning af op wat jij nodig hebt. Mensen met een verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of een maatschappelijk probleem krijgen zo passende ondersteuning.

Externe samenwerkingen binnen het team:

  • Lister
  • Altrecht
  • Fivoor
  • Reclassering Midden Nederland
  • Tussen Voorziening
  • Handje Helpen
  • Dierenbuddy